onsdag 31 augusti 2011

Fadderdag och utomhus hela dagen

Fadderdag den sista onsdagen varje månad. Fyror och ettor tillsammans i sina fadderfamiljer. De fick själva döpa sina grupper till ett djur som lever i den svenska skogen. Så gick alla nittio eleverna till skogs som kungsörnar, skogsmöss, igelkottar, vargar, björnar, ekorrar, myror, harar och älgar.

På vägen fick grupperna olika typer av uppdrag som t.ex. hoppa på ett ben, snurra, gå på tå. Väl på plats åkte den egna lilla matsäcken fram bums. Det tar på krafterna att hoppa på ett ben!

Igår läste vi Elsa Beskows bok Putte i blåbärsskogen. Putte ska ut i skogen och plocka bär till sin mamma, men blir förvandlad till pytteliten av Blåbärskungen. Putte får sedan hjälp av honom, djuren och Lingonmor för att fylla sina korgar med bär.



Naturligtvis dök både Blåbärskungen och Lingonmor upp i egen hög person i skogen idag (förvillande lik två lärare på skolan). Vips, så förvandlade Blåbärskungen varenda en till pytteliten. Uppgiften blev därför att, tillsammans i fadderfamiljerna, bygga småhus ute i skogen. Fantastiska byggnader ploppade upp överallt i stubbar, på stenar och i snår. Det var tak av bark och mossa, altaner av pinnar och kottar i långa rader.

 
Efter inhämtning av ny kraft, i form av grillad korv till lunch, fortsatte leken. Många valde att fortsätta med sina fina byggen eller plocka lingon och blåbär. En härlig dag tillsammans med alla våra Puttar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar