onsdag 25 januari 2012

Om jag var en fågel...


...skulle jag äta mask. Eller kanske flyga till ett annat land? Som ett första steg in i vårt fågeltema har vi nu funderat över hur det skulle kunna vara att vara en fågel.




Att häfta fast näbben ger en tredimensionell och rolig effekt.
Efter en kort "inspirationssamling" fick några elever börja skriva på dator och några fick börja rita fåglar. Datorerna hade egentligen räckt till alla elever samtidigt, men för att hinna med att stötta alla, så började vi med olika arbeten. Så fort de skrivit klart satte de sig vid tecknarbordet och tvärtom. Ett system som verkar fungera bra!

Ritskola steg för steg, för de som önskar.

När det gäller bokstäver och siffror är vi ju väldigt noga med att gå igenom hur de skrivs och hur de ser ut. När det gäller att rita, så förväntas det tydligen att eleverna ska kunna rita på egen hand och bara kunna av sig själva. Därför hade vi ett alternativ till att "rita som du vill": En fågelritskola. Steg för steg kunde eleverna följa hur man kan rita en fågel. Vi hade även fågelböcker att titta i för att se hur fåglarna verkligen ser ut.

Det är ingen överdrift att säga att resultaten blev fantastiska. Vilka konstnärer! Imponerande. Vi jobbar vidare med att få klart bild och text, sedan kan ni titta på arbetena i klassrummen. Och här på bloggen för det kommer mera.

Några av de fågelböcker vi tittat i.

Ur boken "Vinterfåglar kring vårt hus".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar