söndag 22 januari 2012

Temastart: Vinterfåglar

Gosedjursfåglar som låter sitt läte om man trycker på dem!

Nu har vi startat tema vinterfåglar. Det innebär att vi tänker fåglar i undervisningen så mycket vi bara kan. Vi inledde med att kolla vad eleverna redan vet om vinterfåglar. Vi skriver på tavlan vad som kommer fram.


Därefter var det tänkt att vi skulle se en film från UR, men kommunen har nyligen spärrat åtkomsten av vissa sidor för skolorna (så vad som fungerade förra veckan när vi planerade, fungerar inte längre). I stället fick vi improvisera och se några andra korta filmer från privata filmare på You Tube (det fungerade!). Den "riktiga" filmen hoppas vi kunna återkomma med! 

Efteråt kollade vi vad eleverna vill veta mer om vinterfåglar.

Syfte:
  • Lära oss om vår närmiljö; vinterfåglar där vi bor
  • Utgå från vad eleverna vill veta för att stimulera och motivera det fortsatta arbetet som t.ex. läsa faktatexter, rita, skriva, räkna med fåglar
Tanken med temat är att vi ska kunna ha med vinterfåglar i mycket av det vi gör i skolan. När vi tränar begrepp inom matematiken kan vi utgå från vinterfåglar, vi kan läsa skönlitteratur om fåglar, skriva om fåglar, rita/skapa fåglar, sjunga om fåglar o.s.v. Vi vill ha med så många sinnen som det bara går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar