måndag 12 augusti 2013

Månadsbrev augusti

Välkommen till ett nytt läsår!
Vi vill särskilt hälsa vår nya elev varmt välkommen!
Uppropsdag måndag 19 augusti kl. 8.15–11.00 (lunch för de som har fritids efteråt). Därefter är skoldagarna kl. 8.15–13.50 tills det ordinarie schemat börjar gälla i september. Nu i början av läsåret har vi ”inskolningsveckor” då vi är tillsammans mycket allihop (gärna ute), träffar faddrar och kommer in i rutiner och regler. Måndag den 26 augusti är vi ute med faddrarna hela förmiddagen och önskar att eleverna tar med en liten matsäck då. (Vi äter lunch på skolan som vanligt).
Vi lärare fortsätter att undervisa i båda klasserna, men i olika ämnen. En är ma/no-lärare och undervisar även i musik. Den andra är sv/so-lärare och undervisar även i engelska och bild. Klasserna A och B kommer att sitta blandade i klassrummen. Vi vill på så vis skapa nya relationer mellan elever och hoppas på ännu bättre arbetsro. Klassrummen ligger intill varandra på entréplanet.
Eleverna går in i den vänstra entrén och har sina sko- och ytterklädshyllor en halv trappa ner. De hyllor som finns utanför klassrummen kan förslagsvis användas till extrakläder och skolväskor.
Fritids för åk 3 är i textilslöjdssalen, en trappa ner (i närheten av sko- och ytterklädshyllorna). Där kommer P och två nya medarbetare att turas om att arbeta på eftermiddagarna (återkommer med namn när det är klart).
Varje månad mailar vi månadsbrevet med information till er. Här på bloggen kan ni ta del av undervisningen och vad vi gör i skolan. Där hittar ni också alla månadsbrev, läxor, länkar, läsårsdata m.m.
På skolans hemsida hittar ni läsårsdata med information om lov, ledigheter m.m. Lärare får bevilja upp till tre dagars ledighet. Biträdande rektor kan bevilja ledighet upp till tio dagar. (Fler ledighetsdagar än tio beviljas av rektor.) Redan nu vill vi uppmärksamma er om att de nationella proven genomförs på vårterminen. Detta innebär att vi inte beviljar någon ledighet inom den perioden (mellan sport- och påsklovet).
Sjukanmälan görs fr.o.m. nu på datorn i Skola24 (ej längre på telefon).
Schema och telefonlistor skickas snart hem. Om ni vill ändra adress eller telefonnummer på de gamla listorna behöver ni meddela oss på en gång, så vi kan göra en uppdatering.
Föräldramöte onsdag 4 september kl.18-19. Bokning av utvecklingssamtal görs då eller på listor utanför klassrummen i efterhand.
19 mån v.34  Upprop kl. 8.15-11.00.                                       
20 tis            
21 ons          
22 tor             
23 fre
------------------------------------------------
26 mån v.35  Liten matsäck.                   
27 tis
28 ons
29 tor
30 fre            Lämna tillbaka biblioteksböcker.
                      Blanketter påskrivna och åter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar