torsdag 2 februari 2012

Måltimme med mönster och korvgubbe

Måltimme är då vi jobbar lite extra med de mål som eleverna ska nå. En del elever behöver kanske träna lite extra på olika moment i matematiken, t.ex. rita mönster eller träna på att automatisera 10-kamraterna. Andra elever behöver kanske träna på att använda stor bokstav och punkt när de skriver på dator.

Idag blandade och delade vi  våra två klasser i olika grupper. I ett klassrum tränade några alfabet och stavning i datorprogram, medan andra ritade mönster och tränade addition och subtraktion upp till 20.

I det andra klassrummet hade vi genomgång och repetition av hur man skriver meningar och när man ska sätta ut punkt. Vi använde oss av projektorn när vi skrev exempel på datorn, så att alla kunde se vad som skrevs på filmduken. Vi jämförde hur det låter när man inte sätter ut punkter och när man gör det. (Vi använder oss av ett program, CD-ord, som läser upp datortexten.)

Eleverna fick sedan sitta två och två och skriva meningar med stor bokstav och punkt. Sedan skrev de ut meningarna och klippte isär orden. Därefter fick andra elever prova att lägga ut meningen så att orden hamande i ordning.




Syfte:
  • Sätta ut skiljetecken (punkt) på rätt ställe
  • Meningsbyggnad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar