tisdag 7 februari 2012

Vi skriver och hoppas på tekniken

Vi skriver vidare på våra faktatexter om olika vinterfåglar. Eleverna har valt helt själva och skriver sin egen text. Vi uppmuntrar dem till att gärna sitta med andra elever som har valt samma fågel för att kunna läsa högt för varandra, diskutera bild och text och hur man kan uttrycka sig ("Här kan alla blåmesar sitta och skriva! Och domherrarna sätter vi här!")

Vi är mycket imponerade över elevernas skrivutveckling och att de faktiskt skriver faktatexter. Det går ju bara i ettan! Innan temat funderade vi förstås hur engagemanget och intresset skulle vara kring vinterfågel-temat, men det har slagit väl ut. De diskuterar och skriver med entusiasm!

Tekniken är inte alltid med oss och det är inte en helt ovanlig syn att vi loggar in sittandes på en viss plats på korridorgolvet i jakten på en acesspunkt som ger oss tillgång till nätet. Som tur är har vi vår datatekniker med oss hela förmiddagarna (varje dag!), som kan fixa alternativt springa i väg och göra en felanmälan över telefonen. Hittills har han inte varit sysslolös hos oss. Och skulle han bli det kan vi nyttja hans fågelkunskaper - som skulle få en ornitolog att jubla. Det är nämligen inte helt lätt att se skillnad på en talgoxe och en domherre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar