torsdag 20 december 2012

Slutet på Lea

Kommer ni ihåg Lea? Hon hade ju gett sig iväg med sin pappa till rövarna i bergen. De hittade rövarna, men flydde ifrån dem igen. På flykten träffade de tre kungar som följde en stjärna. De följde dem hack i häl till Jerusalem. Men där stannade de inte så länge. Kungarna hittade inte vad de letade efter så de fortsatte i kurs mot Betlehem istället. Och nu fick faktiskt Lea och hennes pappa slå följe med dem.


Väl framme i Betlehem tog Lea sin pappa och hälsade på hos hennes vänner. Pappan fick ett arbete hos en av dem och Lea fortsatte sitt arbete på härberget. Hon fick hjälpa till med massor olika saker, men den viktigaste uppgiften var nog att ta hand om stallet och Josef och Maria. Att se till att de trivdes.

En kväll följde hon sin kamrat Jakob till herdarna och där fick de vara med om något märkligt. Hela himlen lyste upp och en ängel trädde fram och pratade med dem. Sedan fick de höra änglarna sjunga.
(Vi lyssnade till Halalujakören.)


När allt sedan blev lugnt så packade de ihop alla saker och begav sig till Betlehem för att se om det var sant det som ängeln hade berättat. I det lilla stallet hittade de det de sökte; ett littet nyfött barn som låg inlindat i en krubba och namnet han hade var Jesus.


"Lea log lyckligt innan hon sakta stängde dörren. Bilden av de tre i stallet, Josef, Maria och Jesus, behöll hon i sitt hjärta hela livet. Det glömde hon aldrig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar