onsdag 21 mars 2012

Bokstaven Cc med cirkus-massage



Fem myror är fler än fyra elefanter är en viktig och rolig del av vårt arbete med bokstäver, även om det bara rör sig om några minuters filmvisning i veckan! Idag handlade det om att bosktaven Cc kan låta s eller k.

Den här veckan passade vi även på att se en film om vår våffeltradition på en viss dag om året (nu på söndag). Det var nämligen inte så lätt att veta varför det fanns en våffeldag, men nu vet vi både varför det heter våffeldagen (eller Marie bebådelsedag) och varför vi har en sådan dag.

Åter till bokstaven Cc: Vi har pratat om ord som börjat på c och då passade det bra med att gå på cirkus i fantasin. Cirkus-massage!



Här hämtade vi cirkus-massagen (och andra massagesagor).

Förutom det vanliga återkommande bokstavsarbetet, har vi alltså gjort cirkus-massage på varandra. Eleverna satt i ringen så att alla hade någons rygg framför sig. Sedan läste vi sagan och instruerade eleverna om massagerörelserna. Så här började sagan "Idag ska vi gå på cirkus. Tältet är stort och runt (lägg händerna sida vid sida, snurra med början i mitten och utåt). Alla bänkar fylls snabbt med publik (dra med båda händernas fingrar från ryggraden och utåt). Några får sitta längst ut mot tältduken (gnugga med tummarna på överarmarna. Så kommer hästarna in (handlov - knytnäve, växelvis med höger och vänster hand)." För hela sagan: Klicka på länken under bilden på cirkustältet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar