onsdag 5 oktober 2011

Jag kan!


Just nu arbetar vi med bokstaven Aa och ordbilden kan. När vi har ASL (att skriva sig till läsning på datorn) jobbar vi också med detta. Eleverna arbetar i par för att kunna hjälpa varandra med stavning (förutom "Karin" då som läser upp allt som skrivs). Vi tror att man lär sig i samspel med andra. Det är häftigt att höra elevernas diskussioner som uppstår när ett ord låter konstigt! "Kanske ska det vara ett u? Prova det! Eller y då?" Och det blir ännu häftigare när de kommer på hur ordet ska stavas!


Elevernas uppgift är att först skriva något som de själva KAN. Sedan att hitta något som båda två kan göra. Och till slut något som de inte kan göra. Till det så ritar de varsin bild på färgat papper, där huvudet är ett fotografi av dem själva. Kroppen ska visa vad de KAN. Kanterna klipps till med en mönstersax och teckningen klistras sedan på textpapperet.

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt det verkar i skolan! Jag blir glad av att få veta vad ni gör och att barnen lär sig mycket på ett roligt sätt!

    SvaraRadera
  2. Ja, Sara, vi har väldigt roligt i skolan. Dagarna går allt för fort bara! Vi har så mycket mer skoj vi vill hinna göra. Angenäma bekymmer, kanske...

    SvaraRadera