måndag 24 oktober 2011

"Min vän Boris" och blodet droppar


Klicka här och läs mer om boken!

Författare: Mats Wärnblad
Illustratör: Pelle Forshed

Snart stundar Halloween och vi har pratat lite om varför man firar det. Vi samlade båda klasserna i ett klassrum och läste boken Min vän Boris. Den är lättläst och handlar om Ebba som får en ny kompis, som inte är som alla andra. Boken passadade bra både med tanke på FN-dagen och Halloween. Bilderna visades via projektor och filmduk så att alla skulle kunna se tydligt på stora bilder.

Därefter delade vi upp klasserna igen. Vi skrev "monster" på tavlan och fick en massa tips på hur ett monster kan se ut. Allt skrevs upp/ritades: huggtänder, blod, långa naglar, häxhatt...

Därefter var det elevernas tur att rita attribut som man skulle kunna ha på sig på en Halloween-fest. Det blev en massa läskiga ögon, slängkappor, blodiga tänder och en hel del annat. Senare kommer vi att använda oss av dessa i matematiken då de får vara varor. Eleverna ska "få" en slant att handla för (låtsasmynt) i monsteraffären. De tränar då på att lägga ihop och se hur mycket pengar de ska ha tillbaka. Addition och subtraktion. Fortsättning följer då "affären" öppnar på torsdag. Då tillkommer även en bilduppgift knuten till matteuppgiften.

1 kommentar:

  1. anna.lind@sandvik.com26 oktober 2011 kl. 09:23

    Va roligt med monster affären! Ska bli skoj att höra hur Elvis shopping går...

    SvaraRadera