fredag 28 september 2012

Vacciantion i kombination med årshjulet

Årshjulet visar vilka månader som hör till vilka årstider.

Idag har eleverna i åk 2 vaccinerat sig. Skolsköterskan hade mottagning för elever med föräldrar hela morgonen och det innebar att det var flextid på dagens skolstart. Undervisningen anpassades efter att eleverna droppade in allt eftersom, mer eller mindre uppspelta efter sprutan.

Att arbeta med årshjulet blev en bra uppgift. Vi har tidigare pratat om skillnaden mellan månader och årstider och nu var det dags att färglägga bilden. Den klistrades sedan in i elevernas årsbok, där vi spar arbeten kring de olika månaderna. Det är roligt att se hur finmotoriken hos eleverna utvecklats bara under det första skolåret! Det verkade lätt att fylla i, utan att färgen kom utanför linjerna.

Något annat som också var jättekul var att en del föräldrar hade möjlighet att vara med i klassrummet före/efter vaccineringen. Vi vet att ni jobbar för fullt och står i, att det kan vara svårt att komma ifrån... men känn er välkomna att vara med i skolan! Det var härligt att se stolta elever som satt och jobbade så flitigt!

Syfte:
  • Förstå skillnaden mellan månader och årstid.
  • Befästa kunskapen genom att måla bilder till (använda fler sinnen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar