måndag 21 januari 2013

Skridskor på rink

Skridskoåkning på rinken.
Skoldagen inleddes som vanligt med tyst läsning, vilket innebär att eleverna läser ur sin biblioteksbok i en kvart. Därefter tar vi samlingen: Vi sjunger vår engelska morgonsång, räknar eleverna för att se att alla är närvarande, en elev läser upp dagens schema på white boarden och vi rätar ut eventuella frågetecken kring dagen. Vi skriver datum på tavlan och lägger i en ny pinne i vårt "så-här-många-dagar-har-vi-gått-i-skolan"-system. Vi har tre burkar med ental, tiotal och hundratal som representerar antalet skoldagar. Men sedan var det hög tid för...

En härlig förmiddag på skridskoplanen. Eleverna åkte ut på isen i omgånger, allt eftersom de fått skridskorna knytna. Idag skiljde det nästan en timme mellan den första och den sista som kom ut från omklädningsrummet, men det är ju ca 50 elever också (bra knyt-tid om man slår ut medeltiden per skridsko!).

Knyta och spänna skridskor i alla möjliga färger och utseenden!
Idag inledde vi åkningen på naturisen där det blev lekar och friåkning. När vi sedan fick förflytta oss till rinken för att naturisen skulle plogas, passade många elever på att äta sin lilla matsäck. En del värmde sig i omklädningsrummet, andra höll sig utomhus i båsen vid rinken.

En och annan vurpa var oundvikligt även denna gång, men när tårarna torkats var det full fart igen! De allra flesta åkte motvilligt av isen när vi skulle gå upp till skolan för att äta lunch. Det märks att de verkligen gillar skridskoåkning!

2 kommentarer:

  1. Ha en bra vecka!
    //Anna Elvis mamma

    SvaraRadera
  2. Tack,det ska vi! Vi ska rå om varandra och ha kul!

    SvaraRadera