onsdag 9 januari 2013

The weather

Engelska med väderinslag! Vår Godmorgonsång är på engelska och handlar bl.a. om vilket väder det är idag. Det är också anledningen till dagens val av engelskafilm. Filmen var en alldeles lagom lång (13 min) film från SLI, vår mediecentral. Det finns ett stort antal filmer "Kids English Zone" där som tar upp olika områden, t.ex. djur, begrepp, mat, väder. Filmen bygger på tydliga upprepningar och har olika inslag så som t.ex. sketcher, tecknat, barn som pratar.

Efteråt utvärderade eleverna filmen och berättade vad som var bra och dåligt. Flera elever ville "Mera, mera, mera, det var roligt!". Men det räcker ju inte bara med att det är roligt, så då fick eleverna "bevisa" hur även hur mycket de lärt sig av filmen. Läraren skrev upp på tavlan. Och ja... Det ser ut som om det blir film även nästa vecka!

Vår tanke med det hela är att man inleder med filmen, som tar mindre en en kvart men ger en god introduktion/inspiration. Därefter kan man variera med skriftliga och muntliga uppgifter/lekar för att befästa kunskaperna.

Den här gången fick eleverna fylla i uppgifter på ett papper, för att reptera och befästa väderbegreppen. Vi gjorde enkla uppgifter där eleven får chans att se de engelska ord som de hört i filmen, översätta och rita en bild till.

Framsidan.

Baksidan - för de som hinner!
 De elever som jobbar snabbt fortsätter på baksidan. På så vis blir det anpassat efter individerna. För att få kryssa i Röda tråden räcker det med att göra första sidan under den här veckan (d.v.s. denna lektion och på "göra klart"-passet på fredag).

Syfte:
  • Höra engelskt tal av engelskspråkiga.
  • Lära nya ord och begrepp om väder.
  • Känna igen engelska ord (trots annorlunda stavning jämfört med svenskan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar