tisdag 10 september 2013

Hej Veckans ord 3!

Veckans ord 3, utgiven av Adastra.

Så här ser första kapitelet ut i arbetsboken.
Men äntligen! Eleverna fick sin första arbetsbok i svenska. Det var dags nu när de går i 3:an! Det finns en summa pengar som lärarna får köpa in läromedel/material för varje läsår, men vi har prioriterat matteboken Eldorado med tillhörande läxbok och sedan har pengarna varit slut. Det här läsåret fick vi möjlighet att köpa Veckans ord 3 också. Den känns som ett bra komplement till att skriva sig till läsning på datorn. Vi har jobbat med det i åk 1-2 och faktiskt klarat oss bra utan vanliga läromedel. Eleverna har tränat stavning och annat i ett naturligt sammanhang när de skrivit texter på datorn.

Enligt kunskapskraven (för åk 3) i LGR11 ska eleverna kunna stava ord som de ofta använder och som är vanliga i elevnära texter. I den här arbetsboken får de träna på de viktigaste stavningsreglerna. Den tar också upp olika ordspråk i varje kapitel, som förutom att de innehåller ett "svårstavat" ord är en del av vårt kulturarv.

Varje kapitel är uppbyggt på samma sätt, men det finns ändå en variation bland uppgifterna. Vi hoppas att det ska hjälpa och stimulera eleverna. Av lektionen att döma idag så gillade eleverna verkligen boken och var stolta över att ha fått den (Ja, ja, vi kunde inte låta bli att berätta att det är dyrt med läromedel, så vi ska vara tacksamma och rädda om det vi har fått).

Syfte:
  • Handstil.
  • Stavning och stavningsregler.
  • Ordförståelse.
  • Alfabetisk ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar