torsdag 26 september 2013

Trafik - alltid aktuellt




Prata trafik är alltid aktuellt. Just nu är hela skolan med i en tävling som handlar om att ta sig till och från skolan så miljövänligt som möjligt. Det handlar förstås lika mycket om säkerhet och hälsa.

Eleverna har skrivit på dator och berättat om sin skolväg, om det är något trafikfarligt med den. De kunde också välja att skriva om något som de varit med om i trafiken.

Elever som behöver använder sig av programmet CD-ord när de skriver, eftersom de hör bokstavsljud/ord/meningar läsas upp då. Andra elever får själva fundera på varför ord blir understrukna med rött eller grönt (sker automatiskt då ordet inte är korrekt stavat). Två elever samsas om en dator, så de brukar hjälpas åt.

Innan eleverna skriver ut måste de alltid låta läraren kolla igenom texten. Ev. stavfel rättas till då.



Idag fick eleverna dessutom träna på hur de ska göra för att skriva i ett liggande dokument (passar bra när man ska rita på papperet också): Sidlayout - Orientering - Liggande.

Om man klickar på förstoringsglaset kan man se hela dokumentet.









Eleverna ritar en passande bild till texten. Frågan kom upp om de fick använda tuschpennor. Vi kom överens om att vi kunde använda tuschpennorna till att fylla i konturerna, men sedan använda färgpennorna. Kul med en ny teknik, även om den inte var så avancerad!



Syfte:
  • Uppmärksamma faror i trafiken, på skolvägen.
  • Ritteknik: Förstärka konturer med tusch, fyllning med färgpennor.
  • Uttrycka sig i text och bild.
  • Träna stavning på vanligt förekommande ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar