onsdag 18 september 2013

The Banana Game - en samarbetsövning som tränar engelska och skrattmusklerna


Vi gjorde våra egna bananer genom att infoga bilden
från Clipart i ett vanligt Word-dokument (fick plats åtta bananer på ett A4).
Sedan skrev vi för hand två kroppsdelar på varje - på engelska.
En rolig och omtyckt samarbetsövning som vi blivit tipsade om av en kollega på en annan skola. Vi kallar den The Banana Game (Bananleken i original!).

Först fick vi lärare göra ett antal egna bananer i papper där det ska stå två kroppsdelar på varje. Vi valde att göra dem på engelska istället för på svenska föra att kunna repetera kroppsdelarna, t.ex. thumb shoulder, hand back. Bananerna laminerades för att hålla bra.

Eleverna sätter ihop sig själv med någon annan som redan står på golvet och så bygger de vidare så långt det bara går. Bananlappen ska vara mellan kroppsdelarna som står skrivna på lappen. När en lapp dignar ner mot golvet, börjar man om. Gruppen kan tävla mot sig själv och försöka slå sitt eget rekord. Idag kom vi upp i tolv elever på golvet. Leken var mycket uppskattad och det blev mycket skratt!

Syfte:
  • Repetera kroppsdelarna på engelska.
  • Stärka gruppen genom samarbetsövning.
  • Sträva efter ett gemensamt mål och inte tävla mot varandra.
Eleverna läser högt vad som står på den
banan som de drar, t.ex. head back.
Då ska huvud och rygg mötas.

1 kommentar:

  1. Äntligen lyckas jag kommentera! With à little help from my friend... Jag blir glad att läsa er blogg!! Och kanske, någon gång, inom en snar framtid kommer även mina tankar om pedagogik att sväva i syberrymden. Å förresten, jag vill gärna låna bananerna...

    SvaraRadera