torsdag 15 november 2012

Bokbord i skolbiblioteket: Ulf Stark

Just nu i biblioteket: Ulf Starks böcker, samt fakta om författaren själv.
Eleverna kan titta lite närmare på Ulf Starks böcker. Biblioteksassistenten har ställt i ordning böcker och skrivit lättläst information om författaren. Eleverna får delta i en frågesport som handlar om författaren och hans böcker.

Varje vecka har vi en bokad tid för åk 2 i skolbiblioteket. Då lånar vi och lämnar tillbaka böcker som eleverna haft i klassrummet och hemma. På bibliotekstiden kan vi också passa på att delge varandra boktips, ha bibliotekskunskap m.m.

Den här veckan fick vi möjlighet att besvara frågor om den aktuella författaren, i form av en frågesport som biblioteksassistenten gjort. Alla svar finns på bokbordet eller väggen ovanför.

Frågesport om Ulf Stark, sida 1.

Frågesport om Ulf Stark, sida 2.
När eleverna svarat på frågorna, individuellt eller i samråd med klasskompisar, lämnade de in papperet och hoppas nu på turen att vinna ett presentkort från en bokhandel. I början av december får vi veta vinnarna! Hoppas att eleverna kan ge sig till tåls tills dess... Några frågade nämligen redan när vi återvände till klassrummet vem det var som vunnit!

Syfte:
  • Lära mer om författaren Ulf Stark.
  • Uppmärksamma Ulf Starks barnböcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar