fredag 23 november 2012

Engelska-bingo med repetition


Då var det dags igen för Bingo med engelska tal. Som lärare har man en tendens att rusa framåt och hitta på en massa nya aktiviteter för eleverna. Kanske tror vi att de skulle bli uttråkade annars?! Samtidigt vet vi att det tar några gånger innan de kommer in i en aktivitet och vet hur den går till. De behöver dessutom flera gånger på sig att lära in kunskapen (i det här fallet engelska tal). 

En elev har dragit en lapp med ett tal och säger det på engelska.

Eleverna har gjort sina egna brickor och flera har hunnit dekorera dem och göra dem mer personliga med färg och mönster. De fick välja om de ville ha sin egen bricka eller byta med en kompis och få en ny "tur-bricka"!

Det är en fröjd att se alla roliga "plockisar" som eleverna har tagit med sig hemifrån!

Enligt önskemål från eleverna skulle man inte bara få bingo på vågräta och lodräta rader, utan även på de som går diagonalt. Så blev det.

En elev drar ett nummer och säger det högt på engelska. De placerar en "plockis" på talet på brickan. Vet man inte vilket tal det är, viskar man med kompisen bredvid. Om kompisen inte heller kan räcker eleven upp handen. När någon får bingo får de rabbla upp talen i raden (engelska eller svenska).

Syfte:
  • Träna på engelska tal 1-25
  • Repetera på ett lekfullt sätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar